paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moja pieczeń rzymska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna zawsze się udaje idealna do ziemniaków

moja pieczeń rzymska

Składniki:

moja pieczeń rzymska

 

Sposób przygotowania:

moja pieczeń rzymska
Bułki namaczamy w mleku a gdy nasiąkną odsączamy. Cebule obieramy i siekamy w plastry. Cielęcinę i szynkę płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Następnie wraz z boczkiem kroimy na mniejsze kawałki i za pomocą maszynki mielimy raz. Do mielonego mięsa dodajmy jajka i bułki. Całość dokładnie wyrabiamy doprawiając solą i pieprzem. Nasmarowaną np masłem formę wykłądamy cebulą i następnie wykładamy mięso. Wyrównujemy górę, pieczemy godzinę w 180C.