Sposób przygotowania:
Moja pierwsza Szarlotka
Więc tak w końcu sie odważyłam upiec to ciasto.A przepis znalazłam na margarynie tortowej.Jedynie co zmieniłam to dodałam cynamon.
Jabłka obieramy wydrążamy środek kroimy w kostkę i prażymy w garnku z dwiema łyżkami cukru i dwiema łyżeczkami cynamonu.Mąkę,proszek do pieczenia , margarynę,żółtka,pozostały cukier puder i śmietanę mieszamy ręcznie na jednolite ciasto. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy połową ciasta.Na ciasto dodajemy przestudzone uprażone jabłka.Na jabłka kładziemy kolejną warstwę ciasta.Mozna sobie je pokruszyć lub dać w całości albo jeszcze inaczej to już wasz wybór.Piekarnik rozgrzewamy do 180*C góra dół-środkowa półka i pieczemy około 50minut i gotowe.
Blaszkę miałam o wymiarach 29cm x 25cm
Jabłka obieramy wydrążamy środek kroimy w kostkę i prażymy w garnku z dwiema łyżkami cukru i dwiema łyżeczkami cynamonu.Mąkę,proszek do pieczenia , margarynę,żółtka,pozostały cukier puder i śmietanę mieszamy ręcznie na jednolite ciasto. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy połową ciasta.Na ciasto dodajemy przestudzone uprażone jabłka.Na jabłka kładziemy kolejną warstwę ciasta.Mozna sobie je pokruszyć lub dać w całości albo jeszcze inaczej to już wasz wybór.Piekarnik rozgrzewamy do 180*C góra dół-środkowa półka i pieczemy około 50minut i gotowe.
Blaszkę miałam o wymiarach 29cm x 25cm
edytaha
Netka
evita0007
Dzieki edytaha.Masz rację Netko ,bo to jest łatwiejsze niż babka hihi ;)
Agiatis
evita0007
Agiatis,może dlatego że pierwszy raz to piekłam ? hihi ;)
przejs
iziona
Pomyślałam identycznie jak zobaczyłam przepis, wygląda rewelacyjnie
Natala1210
elzbieta8960
superbaba4
evita0007
Sarenka
gusia1000