Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Moja ryba po grecku 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rybka po grecku- szybka, prosta i smaczna :) Znakomita na ciepło i zimno!

Moja ryba po grecku 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moja ryba po grecku 3

 

Sposób przygotowania:

Moja ryba po grecku 3
Filety z mintaja kroimy na pół. Solimy i pieprzymy. Każdy kawałek ryby maczamy najpierw w jajku a następnie obtaczamy w mące. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. W między czasie Obieramy cebulę, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu w garczku. Dodajemy do cebuli mieszankę warzywną, ziele angielski i liście laurowe. Podlewamy odrobiną wody i dusimy aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowyoraz odrobinę kwasku cytrynowego i mieszamy dokładnie do połączenia składników. Na półmisku lub w salaterze układamy na przemian warzywa i podsmażone filety. Zaczynamy i kończymy warstwa warzyw. Dekorujemy cytryną.
Moja ryba po grecku 3
Filety z mintaja maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w mące
Moja ryba po grecku 3
filety obsmazamy na złoty kolor z obu stron
Moja ryba po grecku 3
Warzywa dusimy razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim
Moja ryba po grecku 3
Układamy warstwowo na półmisku warzywa