Sposób przygotowania:
Moja sałatka kebab
Przygotować na początek sos czosnkowy -majonez połączyć ze śmietaną i czosnkiem , czosnek można przepuścić przez praskę ale ja rozbijamy tylko ręką i wkładam w całości doprawić do smaku solą ,pieprzem i cukrem , odstawić na godzinę , po czym wyjąć z niego czosnek , jeśli jest za gęsty można dodać z dwie łyżki oliwy z oliwek. Z mięsa wycinamy błonki i kostki , następnie kroimy na kawałki coś w rodzaju kostek, przyprawiamy w przyprawie gyros w soli i pieprzu . Następnie pieczemy mięso na patelni na oliwie z oliwy. Upieczone mięso wykładamy na cedzak , tak aby ociekło z nadmiaru tłuszczu , ostudzone wkładamy do dużej miski , rozkładamy równomiernie na dnie. Kapustę pekińską kroimy na drobno , płuczemy i zostawiamy by wyschła. Kukurydzę odcedzamy i wysypujemy na mięso do miski, następnie wylewamy sos czosnkowy Papryki myjemy i kroimy w kostkę , ogórki również w kostkę , warstwami układamy do miski , to samo robimy z cebulą zieloną .przyprawiamy solą i pieprzem to wszystko przykrywamy kapustą pekińską , górę sałatki dekorujemy ćwiartkami pomidorów koktajlowych i ogórkiem zielonym.