Sposób przygotowania:
Moja sałatka śledziowa
Na początku ugotować buraka i jajko. Zimne jajko obrać z łupinki i pokroić w kostkę.Buraka obrać ze skórki i także pokroić w kosteczkę.To samo zrobić ze śledziem i ogórkiem konserwowym.
Wszystkie składniki wrzucić do miski. Dodać majonez i kwaśną śmietanę.Sałatkę dokładnie wymieszać.Do smaku doprawić solą i pieprzem.Tak przygotowaną przełożyć do miseczki i przed podaniem schłodzić w lodówce.Można udekorować wierzch natką pietruszki.Najlepiej zjeść sałatkę w ciągu dwóch dni.
Smacznego.
Wszystkie składniki wrzucić do miski. Dodać majonez i kwaśną śmietanę.Sałatkę dokładnie wymieszać.Do smaku doprawić solą i pieprzem.Tak przygotowaną przełożyć do miseczki i przed podaniem schłodzić w lodówce.Można udekorować wierzch natką pietruszki.Najlepiej zjeść sałatkę w ciągu dwóch dni.
Smacznego.