Sposób przygotowania:
Moja ulubiona zapiekanka
Boczek wędzony, szynkę i kiełbasę pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na ćwiartki.
Chrzan umyć, oskrobać, utrzeć na tarce. o dużych otworach.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną wędlinę, przesmażyć.
Do przesmażonej wędliny dodać, pokrojone jajka, wymieszać, chwilę razem podsmażyć.
Podsmażoną zapiekanką posypać startym chrzanem, przykryć pokrywką i na wolnym ogniu trochę podsmażyć.
Zapiekankę podajemy od razu.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na ćwiartki.
Chrzan umyć, oskrobać, utrzeć na tarce. o dużych otworach.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną wędlinę, przesmażyć.
Do przesmażonej wędliny dodać, pokrojone jajka, wymieszać, chwilę razem podsmażyć.
Podsmażoną zapiekanką posypać startym chrzanem, przykryć pokrywką i na wolnym ogniu trochę podsmażyć.
Zapiekankę podajemy od razu.