paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moje bitki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

podawać z ziemniakami i surówką

Moje bitki z jabłkami

Składniki:

Moje bitki z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Moje bitki z jabłkami
Mięso płuczmy pod bieżącą wodą, osuszamy. Kroimy je na plastry. Za pomocą tłuczka lekko je rozbijamy. Każdy kawałek mięsa oprószamy solą, pieprzem i mąką. Mięso rumienimy na oleju z obu stron. Jabłka obieramy ze skóry a następnie ścieramy je na tarce jarzynowej. Dodajmy je do mięsa wraz z winem, 100 ml ketchupu i goździkami. Całość mieszamy i dusimy wszystko 30 min doprawiając solą i pieprzem do smaku.