Sposób przygotowania:
Moje domowe KFC po amerykańsku na ostro.
Piersi drobiowe i skrzydełka opłukać pod bieżącą wodą,osączyć
i osuszyć papierowym ręcznikiem.Piersi pokroić na paski i dać do marynaty z sosu sojowego lub maggi,aby nasiąkły.Skrzydełka natrzeć papryką,solą i pieprzem cayenne i odstawić,aby przeszły
przyprawami.Olej rozgrzać w brytfannie i wkładać skrzydełka na
gorący tłuszcz i smażyć,aż się zrumienią i będą chrupiące.Międz-
-yczasie zrobić ciasto z jajek i łyżki kopiastej mąki ziemniaczanej
i zatrzepać,aż będzie wymieszane na gładką masę i maczać kaw-
-ałki piersi w cieście,a potem dać na głęboki tłuszcz,zaraz po wyjęciu skrzydełek z brytfanki.Po usmażeniu podawać drób z sosem barbecue.
i osuszyć papierowym ręcznikiem.Piersi pokroić na paski i dać do marynaty z sosu sojowego lub maggi,aby nasiąkły.Skrzydełka natrzeć papryką,solą i pieprzem cayenne i odstawić,aby przeszły
przyprawami.Olej rozgrzać w brytfannie i wkładać skrzydełka na
gorący tłuszcz i smażyć,aż się zrumienią i będą chrupiące.Międz-
-yczasie zrobić ciasto z jajek i łyżki kopiastej mąki ziemniaczanej
i zatrzepać,aż będzie wymieszane na gładką masę i maczać kaw-
-ałki piersi w cieście,a potem dać na głęboki tłuszcz,zaraz po wyjęciu skrzydełek z brytfanki.Po usmażeniu podawać drób z sosem barbecue.