Sposób przygotowania:
moje greckie naleśniki
1. Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki
2. Przygotowanie sosu-
Zetrzeć ogórek i odciśnij sok.
Jogurt wymieszaj z posiekaną miętą, wyciśniętym czosnkiem i ogórkiem
3. Bakłażan pokrój na plasterki ok.3 milimetry grubości, posól i poczekaj aż puści sok, przepłucz solą i osusz.
4. Pokrój paprykę na plasterki ok..1 cm szerokości.
5. Na patelni gilowej polanej odrobiną oliwy smaż bakłażana (ok. 2 minuty z każdej strony) i paprykę
6. Sałatę lodową pokrój drobno. Fetę pokrój na plasterki.
7. Usmaż naleśniki, niezbyt grube
8.Naleśniki posmaruj sosem, posyp sałatę, połóż bakłażana i paprykę a na to fetę. Na koniec posyp oregano i zawiń.
9. Można podawać z sałatą i pomidorem polane resztą sosu.
Smacznego!!!
2. Przygotowanie sosu-
Zetrzeć ogórek i odciśnij sok.
Jogurt wymieszaj z posiekaną miętą, wyciśniętym czosnkiem i ogórkiem
3. Bakłażan pokrój na plasterki ok.3 milimetry grubości, posól i poczekaj aż puści sok, przepłucz solą i osusz.
4. Pokrój paprykę na plasterki ok..1 cm szerokości.
5. Na patelni gilowej polanej odrobiną oliwy smaż bakłażana (ok. 2 minuty z każdej strony) i paprykę
6. Sałatę lodową pokrój drobno. Fetę pokrój na plasterki.
7. Usmaż naleśniki, niezbyt grube
8.Naleśniki posmaruj sosem, posyp sałatę, połóż bakłażana i paprykę a na to fetę. Na koniec posyp oregano i zawiń.
9. Można podawać z sałatą i pomidorem polane resztą sosu.
Smacznego!!!
Norbi68
robertdepech
magdalenka2104
Donnna
Sarenka