kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Moje Kebabczęta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

na grilla lub w piekarniku...

Moje Kebabczęta

Składniki:

Moje Kebabczęta

 

Sposób przygotowania:

Moje Kebabczęta
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju.
Mięso mielone włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę i czosnek, wbić całe jajko, dodać bułkę tartą , doprawić pieprzem, papryką, i resztą przypraw, dodać odrobinę kurkumy do koloru, wymieszać. Gdy mięso jest zbyt rzadkie dodajemy bułki tartej aby uzyskać gęstą konsystencje. Mięso uformować na kształt podłużny na patyczkach do szaszłyków. Obtoczyć w ziołach lub papryce słodkiej. Piec na grillu lub w piekarniku ok. 30-40 minut. Można podawać same lub np. z pieczonymi ziemniakami i surówką.