dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Moje leczo.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne danie na obiad lub kolacje.

Moje leczo. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje leczo.

 

Sposób przygotowania:

Moje leczo.
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Warzywa dokładnie myjemy. Cukinię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w pół plasterki. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małe paseczki. Kiełbasę kroimy w mniejsze kawałeczki. Cebulę podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Do podsmażonej cebuli dodajemy kiełbasę. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy pieczarki, a następnie pozostałe warzywa i przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Smacznego.
Moje leczo.
Cebulę podsmążamy na rozgrzanym tłuszczu.
Moje leczo.
Do cebuli i kiełbasy dodajemy pokrojone pieczarki.
Moje leczo.
Na koniec dodajemy pozostałe warzywa i przyprawy.
Moje leczo.
Całość dokładnie dusimy, co jakiś czas mieszając.