Sposób przygotowania:
Moje raclette na ziemniakach z poledwic
Polędwice umyć,osuszyć,pokroić na kawałki,smażyć na oleju około 8-10 min.
Po usmażeniu,posolić,ewentualnie posypać pieprzem.
Ziemniaki wyszorować,ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie.
Ser do raclette pokroić na kawałki ułożyć na patelence,rozgrzać raclette i stopić tak żeby ser się rozlewał,delikatnie ułożyć na obrane z łupinki ziemniaki,posypać pieprzem i kminkiem.
Podawać z polędwicą,papryką konserwową lub ulubioną sałatką.
Smacznego.
Po usmażeniu,posolić,ewentualnie posypać pieprzem.
Ziemniaki wyszorować,ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie.
Ser do raclette pokroić na kawałki ułożyć na patelence,rozgrzać raclette i stopić tak żeby ser się rozlewał,delikatnie ułożyć na obrane z łupinki ziemniaki,posypać pieprzem i kminkiem.
Podawać z polędwicą,papryką konserwową lub ulubioną sałatką.
Smacznego.