Sposób przygotowania:
Moje risotto pomidorowe
Piersi kroimy w drobną kostkę, rozgrzewamy olej. Piersi obtaczmy w mące i smazymy na oleju do zrumienienia. Wyjmujemy. Na ten sam olej wrzucamy cebule drobno posiakana i czosnek. Mieszamy, rumienimy, wlewamy puszke pomidorów. Drobno siekamy listki bazylii oraz natki dajemy do sosu razem dusimy 2-3 minuty. Dodajemy spowrotem mieso i pokrojona w kostke paprykę. Doprawiamy do smaku pieprzem, ewentualnie solą. Wsypujemy ryz, mieszamy, zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut. od czasu do czasu trzeba przemieszac zeby sie ryz nie przykleił do dna. Jesli trzeba przyprawiamy wg smaku. Ja posypałam jeszcze drobno starym serem o nazwie Rapidia jest to podróbka parmezanu:)
wedith1
iwi69