oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moje roladki z łososia na ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś w sam raz na obiad z dodatkiem ryżu.

Moje roladki z łososia na ryżu

Składniki:

Moje roladki z łososia na ryżu

 

 

Sposób przygotowania:

Moje roladki z łososia na ryżu
Filet z łososia kroimy na ukośne plastry tak około 6 szt. Szpinak z odrobiną masła i z pokrojonym czosnkiem doprawiamy i podsmażamy na małym ogniu przez jakąś chwilkę, tak aby stracił smak surowizny. Na każdy plaster nakładamy podsmażony szpinak i zawijamy delikatnie w rulonik. Tak postępujemy ze wszystkimi plastrami. Każdy taki rulonik zawijamy w folię aluminiowa i wstawiamy wszystko do piekarnika nastawionego do temp, 180 stopni na 20-25 minut. W tym czasie gotujemy na sypko ryż w dużej ilości osolonej wody. Z masła i mąki sporządzamy białą zasmażkę i rozprowadzamy ją mlekiem, doprawiamy i dodajemy pokrojony świeży koperek. Ugotowany ryż wykładamy na głęboki talerz , upieczone roladki rozwijamy z foli i wykładamy na ugotowanym ryżu. Wszystko polewamy sosem koperkowym i podajemy.

Tagi:

ryż szpinak