oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moje sajgonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajne i proste danie , zawsze to coś innego niż nasze krokiety.

Moje sajgonki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Moje sajgonki

 

  • 400g filet z kurczaka
  • 100g por część biała
  • 100g marchew
  • 8 szt grzyby suszone mun
  • 100g makaron ryżowy
  • 1 szt jajko
  • 1 łyżeczka przyprawy 5-smaków
  • sól,pieprz
  • 24 listki papieru ryżowego
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Moje sajgonki
Grzyby mun i makaron ryżowy zalać wrzącą wodą.Grzyby na 20 minut makaron na 6 minut.Mięso drobiowe zmielić przez maszynkę dodać pokrojony makaron ryżowy na około0 3 cm.Grzyby mun pokroić dość drobno odcinając korzonki.Por i marchew kroimy dość drobno w zapałeczke.Wbić jajko i doprawić przyprawami,wymieszać. Papier ryżowy moczymy 2 sekundy w letniej wodzie i odkładamy na deske.Na każdy krążek nakładamy łyżkę farszu i zawijamy jak nasze krokiety.Smażymy w głębokim tłuszczu na dość rumiano.Podawać z sosem słodko-kwaśnym.
Moje sajgonki
Zwinięte sajgonki gotowe do kompieli w tłuszczu
Moje sajgonki
Jeden z etapów ich przygotowywania,wszystkie składniki wymieszane już razem.