oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

moje śledzie w zalewie pomidorowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam tak przygotowane śledzie ponieważ mogą stać w lodówce w szklanym szczelnym opakowaniu do 21 dni.

moje śledzie w zalewie pomidorowej

Składniki:

moje śledzie w zalewie pomidorowej

 

  • 1000 g matiasy,
  • 500 g cebula,
  • 200 g koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki ketchup ostry,
  • 1 łyżka musztarda rosyjska,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • 1/2 szklanki olej,
  • 5 łyżek cukier,
  • 1 łyżka Sól,
  • 1/2 szklanki ocet,
  • 1 1/2 szklanki woda

Sposób przygotowania:

moje śledzie w zalewie pomidorowej
Cebule dokładnie obrać , pokroić w piórka i włożyć do garnka. Następnie dodać pozostałe składniki i zagotować. Schłodzić. Filety śledziowe ala matias najlepiej w oleju, pokroić w duże kawałki i zalać przygotowaną wcześniej  zalewą.Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Podawać z pieczywem jako przystawka.