iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Moje tradycyjne kotlety schabowe.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

A to moja wersja tradycyjnego schabowego :)

Moje tradycyjne kotlety schabowe.

Składniki:

Moje tradycyjne kotlety schabowe.

 

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • 3/4 szklanki plus 1 łyżka mleka
  • 2 jajka
  • mąka,bułka tarta,sól,pieprz czarny mielony,pieprz ziołowy,olej

Sposób przygotowania:

Moje tradycyjne kotlety schabowe.
Kotlety rozbić i moczyć w mleku przez ok.godziny,następnie wyjąć i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem,posolić,doprawić pieprzami,przyprawy wklepać w mięso,panierować kolejno w mące,roztrzepanym z 1 łyżką mleka jajku i bułce tartej,smażyć na oleju.SMACZNEGO!!!