Sposób przygotowania:
Mokry sernik z wiórkami kokosowymiciasto kruche
Składniki na ciasto zagnieść. Rozwałkować i wyłożyć do formy.
masa jajeczna
Cukier, jajka, żółtka oraz cukier waniliowy ubić mikserem na puszystą masę
masa serowa
Do jajek z cukrem dodać oliwę oraz porcjami ser i dalej ubijać.
masa serowa
2 budynie wymieszać w mleku. wlać do masy serowej. Delikatnie wymieszać łyżką.
ciasto do pieczenia
Masę serową wylać na przygotowany spód z ciasta kruchego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec godzinę.
warstwa kokosowa
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem odrobiny soli. Dodać 4 łyżki cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia cukru.
Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Wyłożyć po godzinie pieczenia na sernik. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 160 stopni i piec jeszcze 15 minut