Sposób przygotowania:
Łaciaty torcik serowo budyniowy
Budyń mieszamy z kakao i gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Ugotowany budyń przestudzamy .Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy ok 15 min w lodówce.
Po wyjęciu z lodówki wylepiamy ciastem spód i boki dużej tortownicy . Truskawki oczyszczamy, płuczemy i osączamy.
Ser łączymy z serkiem danio, jajkiem, mąką ziemniaczaną i kaszą manną. Jeśli trzeba dosładzamy. Na spód tortownicy kupkami wykładamy budyń i zalewamy masą serową. Na koniec wciskamy w masę przygotowane truskawki.
Kilka truskawek zostawiamy do dekoracji. Ciasto pieczemy do ze złocenia ok 45 min w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto dość mocno schładzamy.
Wierzch ciasta zakrywamy śmietaną przygotowaną wg przepisu na op. Można do śmietany pod koniec ubijania dodać żelatynę.
Dekorujemy truskawkami i listkami mięty albo też dowolnie.
Po wyjęciu z lodówki wylepiamy ciastem spód i boki dużej tortownicy . Truskawki oczyszczamy, płuczemy i osączamy.
Ser łączymy z serkiem danio, jajkiem, mąką ziemniaczaną i kaszą manną. Jeśli trzeba dosładzamy. Na spód tortownicy kupkami wykładamy budyń i zalewamy masą serową. Na koniec wciskamy w masę przygotowane truskawki.
Kilka truskawek zostawiamy do dekoracji. Ciasto pieczemy do ze złocenia ok 45 min w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto dość mocno schładzamy.
Wierzch ciasta zakrywamy śmietaną przygotowaną wg przepisu na op. Można do śmietany pod koniec ubijania dodać żelatynę.
Dekorujemy truskawkami i listkami mięty albo też dowolnie.
dayzi
katarzynka455
dziękuję baaaardzo i pozdrawiam:)))))