gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Morszczuk w pieprzu cytrynowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna rybka do obiadu na ciepło.

Morszczuk w pieprzu cytrynowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Morszczuk w pieprzu cytrynowym

 

Sposób przygotowania:

Morszczuk w pieprzu cytrynowym
Rybę rozmrażamy ,myjemy przecinamy na pół.
Posypujemy pieprzem cytrynowym z dwóch stron.
Solic nie trzeba bo w pieprzu juz jest sól.
Tak przygotowane ryby wkładamy do zamknietego pojemnika i wkładamy na jakis czas do lodówki.Wybijamy jajko dodajemy trochę magi mieszamy panierujemy rybę i obtaczamy w bułce tartej.Smazymy na złoty kolor na oleju.Rybę mozna podać do obiadu z ziemniakami i buraczkami.POLECAM ! ! !
Morszczuk w pieprzu cytrynowym
Opanierowane w bułce tartej smazymy na oleju.
Morszczuk w pieprzu cytrynowym
Rozmrozone filety myjemy i obsypujemy pieprzem cytrynowym.
Morszczuk w pieprzu cytrynowym
Rybę mozna podac do obiadu na ciepło ale smakuje też na zinmo

Tagi:

jajko tarta jajka