Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tę rybkę robiła moja mama, dzisiaj ja przygotowuję ją dla mojej rodziny

Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony

 

Sposób przygotowania:

Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony
Ziemniaka obieramy, płuczemy w zimnej wodzie i ścieramy na tarce na najdrobniejszych oczkach, następnie dodajemy jajko oraz mąkę pszenną. całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Morszczuka osuszamy, oprószamy solą i pieprzem i panierujemy w powstałym cieście. Smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z dwóch stron dwukrotnie
Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony
ziemniaka trzemy na tarce do jarzyn na najmniejszych oczkach
Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony
do ziemniaka dodajemy mąkę pszenną oraz jajko
Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony
całość doprawiamy i dokładnie mieszamy ciasto ziemniaczane
Morszczuk w ziemniaczanej panierce smażony
rybę paierujemy w cieście i smazymy na rozgrzanym oleju