Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Morszczuk z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Morszczuk z boczkiem

Składniki:

Morszczuk z boczkiem

 

  • 1/2 kg filety z morszczuka,
  • 10 dag boczek wędzony,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżeczki Przyprawa do ryb,
  • 3 szt cebula,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Morszczuk z boczkiem
Filety pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą. Boczek pokroić w plasterki i lekko podsmażyć na patelni, pod koniec dodać posiekany czosnek. Cebulę pokroić w piórka. Filety ułożyć w rondelku, przełożyć cebulą, oprószyć solą i pieprzem. Wierzch polać stopionym boczkiem, skropić wodą i dusić pod przykryciem około 20 minut.