Sposób przygotowania:
Morszczuk zapiekany ze szpinakiem
1. Filety (jeśli są mrożone należy je rozmrozić) dzielimy na mniejsze kawałki, tak by z jednego powstało ok. 4 kawałków. Każdy z nich oprószamy delikatnie przyprawą do ryby. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Następnie przesmażamy na niej szpinak, dodajemy do niego przeciśnięty czosnek, po czym dokładnie mieszamy. Po chwili do szpinaku wlewamy kartonik śmietanki 18% (ja używam łaciatej). Dodajemy sól i pieprz do smaku, przez chwilę dusimy. 3. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na spodzie układamy warstwę ryby, następnie nakładamy szpinak. Postępujemy tak z pozostałymi warstwami, układając je tak, by na wierzchu pozostał szpinak. 4. Całość posypujemy żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 40 minut.