Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Mortadela z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najpierw kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na maśle, wsypać pokrojone pieczarki, dusić około 15 minut.

 Mortadela z pieczarkami

Składniki:

Mortadela z pieczarkami

 

 

  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg mortadeli
  • 2 cebule
  • 2 szkl groszku konserwowego
  • 2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • sol
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Mortadela z pieczarkami
Najpierw kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na maśle, wsypać pokrojone pieczarki, dusić około 15 minut.
Następnie dodać kiełbasę, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze dusić przez kilka minut. Pod koniec dodać ketchup, osączone z zalewy kukurydzę i groszek konserwowy,
szczypiorek, przyprawić przyprawami,wszystko wymieszać. Smacznego!:)