Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mortadela z pieczarkami i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takie danie można zrobić z innej kiełbasy.

Mortadela z pieczarkami i kukurydzą

Składniki:

Mortadela z pieczarkami i kukurydzą

 

  • 1/2 kg pieczarek
  • 40 dag mortadeli
  • 1 cebula
  • 1 szkl groszku konserwowego
  • 1 szkl kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mortadela z pieczarkami i kukurydzą
Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na maśle, wsypać pokrojone pieczarki, dusić około 10 minut. Następnie dodać kiełbasę, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze dusić przez kilka minut. Pod koniec dodać ketchup, osączone z zalewy kukurydzę i groszek konserwowy, szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem.

Tagi:

kukurydza