Sposób przygotowania:
Mostki wieprzowe duszone
Mostki umyć przeciąć między kośćmi na paski. Dodać do nich przyprawy czyli sól i przyprawę smak natury. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć mostki. '
Marchew i cebulę pokroić, jeśli pieczarki są duże to także je pokroić na ćwiartki lub połówki. Dodać cebulę, chwilę smażyć a potem przełożyć do garnka. Dodać pozostałe składniki i zakryć garnek pokrywką, zagotować zawartość i zmniejszyć ogień tak aby spod pokrywki nie wydobywała się para ( ja miałam nietypowy garnek więc takie były wymogi jego użytkowania. Jeśli macie zwykły nie musicie być tak dokładni.
Mostki dusić do miękkości na małym ogniu. Gotowe mostki można podać z ziemniakami lub pieczywem albo kaszą i ulubioną surówką.
Marchew i cebulę pokroić, jeśli pieczarki są duże to także je pokroić na ćwiartki lub połówki. Dodać cebulę, chwilę smażyć a potem przełożyć do garnka. Dodać pozostałe składniki i zakryć garnek pokrywką, zagotować zawartość i zmniejszyć ogień tak aby spod pokrywki nie wydobywała się para ( ja miałam nietypowy garnek więc takie były wymogi jego użytkowania. Jeśli macie zwykły nie musicie być tak dokładni.
Mostki dusić do miękkości na małym ogniu. Gotowe mostki można podać z ziemniakami lub pieczywem albo kaszą i ulubioną surówką.