Sposób przygotowania:
Motylkowy tort
biszkopt; Jajka ubijamy z cukrami i mieszając, wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok 40 min. Studzimy. Przekrawamy na 3 placki. Każdy z nich pon czujemy mocnym naparem z herbaty. krem 1; Śmietanę ubijamy na mleku dodajemy tężejącą galaretkę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy do stężenia. W taki sam sposób przygotowujemy 2 krem. Przełożenie; biszkopt- dżem- czerwony krem- biszkopt- żółty krem- biszkopt Brzegi i wierzch tortu ozdabiamy ubitą na mleku śmietana w proszku. Boki obsypujemy kokosami. Winogrona przekrawamy na pół. Układamy na wierzchu obręczy. Z ananasa wykrawamy skrzydełka dla motylków. Z posypki robimy fale na nich nanosimy skrzydełka motylków. Z połówki winogrona robimy tułów. Ze skórki z cytryny wykrawamy czółenka. Między motylki wykładamy cukrowe kwiatki.