Sposób przygotowania:
Wędlina drobiowo-wieprzowa z miodem i musztardą
Łopatkę umyć, osuszyć i zmielić na średnich oczkach. Wrzucić do miski. Następnie dodać przyprawy: sól peklującą pieprz, majeranek, czosnek. Dodać sól peklującą, miód i musztardę. Wyrobić dokładnie masę. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Wrzucić do przyprawionej łopatki. Wlać 3 łyżki wody i wyrobić dokładnie masę aż będzie się mocno lepiła do rąk. Masę nałożyć do szynkowara wyłożonego woreczkiem, zamknąć. Wstawić na dobę do lodówki. Wyjąć, doprowadzić do temperatury pokojowej, wstawić do garnka, wlać wodę. Doprowadzić do temperatury 80 stopni, parzyć równe 100 minut. wyjąć, wystudzić i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień pokroić w plastry
Czekoladka 2