niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Mozaikowa cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żółte i zielone cukinie poprzeplatane mozzarellą tworzą kolorową przystawkę, a doprawione czosnkiem i oliwą zmieszaną z oregano to miodzio!!

Mozaikowa cukinia

Składniki:

Mozaikowa cukinia

 

Sposób przygotowania:

Mozaikowa cukinia
Cukinię żółtą i zieloną myjemy i kroimy na cienkie plasterki ok. 0.5 cm.i układamy w naczyniu do zapiekania naprzemiennie rządek zielonych plasterków i obok rządek żółtych plasterków. Następnie pokroić na plasterki ser i pomidory i powtykać naprzemiennie między cukinię. W kubeczku wymieszać oliwę z roztartym czosnkiem i oregano suszonym lub jeśli mamy to świeżym ok. 2 łyżeczki i taką miksturą polewamy przygotowane cukinie i całość wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 15 minut kontrolując by się cukinia nie spiekła ma się tylko nieznacznie zarumienić a ser stopić. Podawać do mięs, ryb lub jako samodzielne danie z pieczywem np. bagietką.

Tagi:

cukinia