Sposób przygotowania:
Mozzarella otulona płatkami
Mozzarellę pokroić na plastry.
Jajka rozbić i roztrzepać.
Płatki, bułkę tartą, chili, sól i pieprz wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Ser obtaczać w mące, jajku a następnie w mieszance płatków z przyprawami.
Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Jajka rozbić i roztrzepać.
Płatki, bułkę tartą, chili, sól i pieprz wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Ser obtaczać w mące, jajku a następnie w mieszance płatków z przyprawami.
Smażyć na złoty kolor z obu stron.
eli_555
truskawka77
caroline1983
margolata
wedith1
Pyza
zewa
Pyzuniu na pewno się nie rozpłynie. Smażyłam już w bułce tartej i w płatkach. A smażę ją na oko, ale tak około 40 sekund na jedną stronę. Wystarczy aby płatki się zrumieniły i zrobiły chrupiące. Moja rodzinka uwielbia taką mozzarellę więc smażę ją często.
msewka
zewa
Ewciu kupuję w Makro w bolkach około 3 kg, firmy Aro na stoisku z mozzarellami. Tylko trzeba patrzeć, bo mają też w mniejszych blokach mozzarellopodobne, a te nie są smaczne.