krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Mrożone pierożki mięsne z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Mrożone pierożki mięsne z pomidorami

Składniki:

Mrożone pierożki mięsne z pomidorami

 

  • opakowanie mrożonych pierożków z mięsem,
  • 4 twarde mięsiste pomidory,
  • 5 plasterków wędzonego boczku,
  • duża cebula,
  • łyżki tartego żółtego sera,
  • 2 łyżki masła roślinnego

Sposób przygotowania:

Mrożone pierożki mięsne z pomidorami
Pierożki gotujemy i osączamy. Pomidory parzamy, obieramy ze skórki, kroimy w ósemki i solimy. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy plasterkami boczku i układamy na nim rzędami obok siebie pierożki pomidory. Wolne miejsca wypełniamy pokrojoną w kostkę cebulą. Całość posypujemy tartą bułką wymieszaną z serem i wiórkami masła. Zapiekamy ok. 20 min w temp. !00°C.