pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Muffinki czekoladowe na dwa sposoby

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szybkie i proste muffinki na dwa sposoby

Muffinki czekoladowe na dwa sposoby Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki czekoladowe na dwa sposoby

 

  • mąka pszenna 2 szklanki
  • cukier ½ szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • szczypta soli
  • mleko 1 szklanka
  • olej ½ szklanki
  • jajka 2 sztuki
  • czekolada gorzka ½ tabliczki
  • kakao 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Muffinki czekoladowe na dwa sposoby
W jednej misce połączyć mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Do drugiej miski wbić jajka, roztrzepać rózgą, a następnie dodać mleko, olej i wymieszać. Kolejno dodać sypkie produkty i wszystko razem wymieszać do połączenia składników. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać pokrojoną na małe kawałki czekoladę i wymieszać, a do drugiej części dodać kakao i również wymieszać. Gotowe ciasto rozlać do foremek i piec 30 minut w temperaturze 180-200oC.
Muffinki czekoladowe na dwa sposoby
Mąke mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia
Muffinki czekoladowe na dwa sposoby
W drugiej misce wbijam jajka, wlewam mleko i olej
Muffinki czekoladowe na dwa sposoby
Masy łączę ze sobą przelewając
Muffinki czekoladowe na dwa sposoby
Przelane masy dokładnie mieszam i dzielę po połowie