Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowe z serkiem
Zaczynamy od zrobienia nadzienia, bo musimy je zamrozić. Samo białko ubijamy mikserem na ssztywną pianę. Serek
waniliowy mieszamy z 2 łyżkami mąki i po dodaniu piany z białka delikatnie mieszamy i zamrażamy.
Suche składniki, czyli mąkę cukrier, kako, sodę i proszek do pieczenia,
mieszamy ze sobą. Dodajemy żółtko z mlekiem, roztopionym masłem i jogurtem.
Wszystkie skłądniki mieszamy ze sobą, ale tak, żeby w cieście pozostały grudki.
Nakładamy ciasto do połowy wysokości papilotek w formie do pieczenia muffinek,
na cieście kładziemy trochę mocno zmrożonej masy serkowej i przykrywamy resztą
ciasta. Jeżeli nadzienie nie będzie dobrze zmrożone, to podczas pieczenia serek zostanie wchłonięty przez ciasto.
Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 15 minut
waniliowy mieszamy z 2 łyżkami mąki i po dodaniu piany z białka delikatnie mieszamy i zamrażamy.
Suche składniki, czyli mąkę cukrier, kako, sodę i proszek do pieczenia,
mieszamy ze sobą. Dodajemy żółtko z mlekiem, roztopionym masłem i jogurtem.
Wszystkie skłądniki mieszamy ze sobą, ale tak, żeby w cieście pozostały grudki.
Nakładamy ciasto do połowy wysokości papilotek w formie do pieczenia muffinek,
na cieście kładziemy trochę mocno zmrożonej masy serkowej i przykrywamy resztą
ciasta. Jeżeli nadzienie nie będzie dobrze zmrożone, to podczas pieczenia serek zostanie wchłonięty przez ciasto.
Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 15 minut