Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Muffinki czekoladowo-wiśniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Masło roztopić, ostudzić. Mąkę, proszek, sodę, kakao i cukier przesiać do miski.

Muffinki czekoladowo-wiśniowe

Składniki:

Muffinki czekoladowo-wiśniowe

 

  • 1 szklanka mrożonych wiśni
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • duża łyżeczka sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2/3 szklanki cukru
  • 125 g masła
  • 2/3 szklanki
  • 2 jajka,

 

Sposób przygotowania:

Muffinki czekoladowo-wiśniowe
Masło roztopić w garnku z grubym dnem, ostudzić. Mąkę, proszek, sodę, kakao i cukier przesiać do miski. W drugiej misce połączyć ze sobą maślankę, jajka i masło, dodać do suchych składników. Wymieszać szybko i nakładać ciasto do papilotek lub foremek wysmarowanych masłem. Piecz ok. 20 min. w temp. 180 st. C.