ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Muffinki czereśniowe z orzechową posypką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Czereśniowe muffinki, smaczne soczyste i posypane orzechami. Dobre do zabrania na spacer i do kawy na drugie śniadanie.

Muffinki czereśniowe z orzechową posypką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki czereśniowe z orzechową posypką

 

Sposób przygotowania:

Muffinki czereśniowe z orzechową posypką
W jednej miseczce wymieszać mąę, orzechy laskowe, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia i sól. W drugiej miseczce wymieszać składniki mokre: jajko, olej i mleko. Następnie mokre składniki przelać do suchych, wymieszać i na koniec dodać pokrojone czereśnie i jeszcze raz wymieszać. Ciasto przełożyć do silikonowych foremek na muffinki i posypać mielonymi orzechami. Piec 20-25 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
Muffinki czereśniowe z orzechową posypką
W osobnych miseczkach wymieszać suche i mokre składniki.
Muffinki czereśniowe z orzechową posypką
Do ciasta na muffinki dodać pokrojone czereśnie.
Muffinki czereśniowe z orzechową posypką
Ciasto przełożyć do silikonowych foremek.
Muffinki czereśniowe z orzechową posypką
Naszykowane muffinki posypać mielonymi orzechami.