Sposób przygotowania:
Muffinki dwukolorowe z dwukolorowym kremem
Zaczynamy od przygotowania kremów : Czekoladę deserową kroję w małą kostkę, dodaję ją do 100ml podgrzanej śmietanki i mieszam aż czekolada się rozpuści i z nią połączy. Tak samo przygotowuję krem z białej czekolady, ale z 50ml śmietanki. Obydwa kremy odkładam do lodówki, kiedy zgęstnieją to mikserem ubijam je na sztywną masę. Ciasto: W jednej misce mieszam składniki mokre tj. mleko, ekstrakt waniliowy, jajko i olej. W drugiej misce mieszam składniki suche czyli mąkę, proszek i cukier. Łączę zawartość obu misek, mieszam widelcem, krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto dzielę na dwie części do jednej dodaję kakao. Do przygotowanych papilotek nakładam masę waniliową i kakaową na przemian po łyżeczce. Piekę mufiinki do suchego patyczka ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190'. Gotowe kremy nakładam do dwóch woreczków, te woreczki wkładam do rękawa cukierniczego i wyciskam krem na zimne babeczki. Smacznego!
kołczu
marietta