Sposób przygotowania:
Muffinki jeżyki
Czekoladę podzielić na małe kawałki, podgrzać w gorącej kąpieli i odstawić do schłodzenia. Formę do muffinek wylożyc papilotkami. Oddzielić bialka od zółtek. Miekkie masło i 50g cukru pudru utrzeć na białą masę, dodawać stopniowo żółtka i po łyżkce roztopionej czekolady. Białka posolić i ubić z nich sztywną pianę, dodawać stopniowo 100g cukru pudru i ubijać,aż piana zrobi się błyszcząca. Bułkę tartą wymieszac z mąką, startymi migdałami i kremem czekoladowym, dodac do piany, lekko wymieszać, wlać do formy i upiec. W 180st. przez 20minut. Muffinki po upieczeniu wyjąć po 15 minutach z formy. W międzyczasie sparzyć migdały, obrać je ze skórki. Ciastka przybrać migdałami pokrojonymi na małe podłużne kawałki. Poostudzeniu polać polewą czekoladową zrobionej z roztopionej czekolady w kąpieli wodnej połaczonej z łyzka masła i 1/4 szkl. mleka. Do malowania wystajacych migdałów radzeuzyc pedzelka i kazdy migdał smarowac osobno czekoladą.
djkatee
jovi
Sarenka
kamazka439