Sposób przygotowania:
Muffinki - kolorowy zawrót głowy
Przygotować niezbędne składniki do babeczek. Umyć jagody pod bieżącą wodą, odsączyć i osuszyć. Jajka sparzyć wrzącą wodą w celu pozbycia się bakterii chorobotwórczych, następnie od żółtek oddzielić białka, białka przełożyć do wysokiego naczynia i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier kryształ, a następnie dodać żółtka, nadal ubijając masę, masa powinna mieś jednolitą strukturę i jasna barwę. Mąki przesiać na drobnym sicie. Mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną wymieszać ze sobą, dodać proszek do pieczenia, a następnie mąki wsypać do jajek, wymieszać, dodać jagody do ciasta.Ciasto porcjować do foremek lub papilotek napełniając ciastem do około 3/4 wysokości foremki, następnie piec w temperaturze około 180-190 stopni C przez około 40 minut.Upieczone muffiny wyjąć z piekarnika, ostudzić. Według przepisu na opakowaniu rozpuścić polewę czekoladową i polać nią część muffin, zrobić lukier z cukru pudru, dodać sok z cytryny i gorąca wodę i wymieszać , część muffin polać lukrem. Posypać wiórkami kokosowymi oraz posiekanymi migdałami, można dekorować kolorowymi posypkami.