BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Muffinki krówkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Te muffinki zniknęły z talerza w 5 minut.

Muffinki krówkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki krówkowe

 

  • składniki suche:
  • 300 g mąki szymanowskiej
  • 170 g cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • mokre:
  • 170 ml mleka
  • 125 g masła
  • 2 całe jaja
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej
  • dodatki:
  • masa krówkowa
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Muffinki krówkowe
W pierwszej misce mieszamy razem składniki suche . W drugiej składniki mokre . Masło rozpuszczamy i studzimy . Do składników suchych wlewamy mokre , mieszamy . Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami , każdą napełniamy do połowy masą .Kładziemy po łyżeczce masy krówkowej . Dopełniamy papilotki masą . Pieczemy 20 minut w 175 C .Dekorujemy masą krówkową , posypujemy cukrem pudrem .
Muffinki krówkowe
W jednej misce mieszamy suche skladniki .
Muffinki krówkowe
W misce nr dwa , mieszamy składniki mokre .
Muffinki krówkowe
Masę przekładamy do papilotek , włożonych do muffinkowej formy .
Muffinki krówkowe
Napełniamy papilotki ciastem , pieczemy .