Sposób przygotowania:
Świąteczne ciasteczka
► W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder. Później dodać migdały, kwaśną śmietanę, aromat wanilowy, żółtka, masło i zagnieść jednolite ciasto. Następnie ciasto podzielić na dwie cześći, do jednej cześći dodać kakao i wyrobić, aż kakao połączy się z ciastem. Z obydwu ciast uformować kule, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut.
► Ciasto po wyjęciu z lodówki położyć na lekko podsypanej mąką stolnicy. Następnie włożyć pomiędzy dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość około 5 milimetrów. Teraz zdjąć górny arkusz papieru i foremkami wykrawać ciastka z rozwałkowanej masy.
► Gotowe ciasteczka umieścić w rozgrzanym piekarniku, na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 15 minut w 180C / Górne - Dolne żródło ciepła.
► Ciasto po wyjęciu z lodówki położyć na lekko podsypanej mąką stolnicy. Następnie włożyć pomiędzy dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość około 5 milimetrów. Teraz zdjąć górny arkusz papieru i foremkami wykrawać ciastka z rozwałkowanej masy.
► Gotowe ciasteczka umieścić w rozgrzanym piekarniku, na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 15 minut w 180C / Górne - Dolne żródło ciepła.