Sposób przygotowania:
Muffinki truskawkowe z bitą śmietaną
Muffinki: Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Mleko, jajko i masło wymieszać w miseczce. Następnie składniki suche wsypać do mokrych i dokładnie wymieszać. Do foremek na muffinki nakładać kolejno: po łyżce ciasta, następnie położyć połówkę truskawki lub ćwiartkę (w zależnośći od wielkości owoców) i zakryć ją drugą łyżką ciasta.
2. Muffinki piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Następnie wykonać bitą śmietanę według instrukcji na opakowaniu. Gdy muffinki ostygną udekorować je bitą śmietaną i pokrojonymi na małe plasterki truskawkami.
2. Muffinki piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Następnie wykonać bitą śmietanę według instrukcji na opakowaniu. Gdy muffinki ostygną udekorować je bitą śmietaną i pokrojonymi na małe plasterki truskawkami.