iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Muffinki z porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Babeczki które przypominają nam o ciepłych dniach są słodkie z delikatna nutką kwaśności.

Muffinki z porzeczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki z porzeczkami

 

  • Ciasto:
  • 10 dag masła
  • 8 dag cukru
  • 11 dag mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki czerwonych porzeczek ( mrożone)
  • Krem:
  • 25 dag serka mascarpone
  • 1/2 szklanki czerwonych porzeczek
  • 2-3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Muffinki z porzeczkami
Masło utrzeć cukrem na gładki i puszysty krem, następnie dodać jajka i cały czas ucierając dodawać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Kiedy ciasto jest gotowe to delikatnie połączyć je z porzeczkami i napełnić nim foremki do muffinek. Piec około 25 min w temp. 180st po upieczeniu przestudzić i delikatnie wyjąć z foremek. Krem: Porzeczki zmiksować i ostrożnie połączyć z utartym serkiem z dodatkiem cukru.Przygotowanym kremem ozdobić babeczki i schłodzić w lodówce przed podaniem można je dowolnie ozdobić.
Muffinki z porzeczkami
Do utartego ciasta dodać zamrożone porzeczki
Muffinki z porzeczkami
Ciastem napełnić foremi do muffinek i upiec
Muffinki z porzeczkami
Do utartego serka dodać zmiksowane porzeczki
Muffinki z porzeczkami
Przygotowanym kremem ozdobić babeczki