p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Muffinki z powidłami i migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jako, że kochamy muffinki to dzisiaj znów je zrobiłam, tym razem do zrobienia muffinek wykorzystałam powidła śliwkowe i migdały w słupkach

Muffinki z powidłami i migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffinki z powidłami i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Muffinki z powidłami i migdałami
W rondelku rozpuścić 125 g margaryny, lekko ją przestudzić, dodać 250 g jogurtu naturalnego, wbić 2 jajka i za pomocą trzepaczki dokładnie ubić składniki.Wszystkie suche składniki: dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sodę i cukier, wymieszać dokładnie za pomocą miksera. Mokre składniki z rondelka przelać do suchych, wymieszać całość ale niezbyt długo, nałożyć do 12 do papilotek do 1/2 wysokości, dodać po 1 łyżeczce powideł, przykryć pozostałym ciastem, posypać migdałami w słupkach, lekko je docisnąć. Piec ok 25-30 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C.Wyciągnąć muffinki z blaszki i posypać cukrem pudrem.
Muffinki z powidłami i migdałami
W rondelku rozpuścić 125 g margaryny, lekko ją przestudzić, dodać 250 g jogurtu naturalnego, wbić 2 jajka i za pomocą trzepaczki dokładnie ubić składniki
Muffinki z powidłami i migdałami
Piec ok 25-30 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C