Sposób przygotowania:
Muffinki z szynką i serem
Ser żółty oraz szynkę kroimy w drobniutką kostkę.
Przygotowujemy dwie miski. W jednej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce mieszamy mleko z olejem i jajkami, a następnie wlewamy składniki mokre do suchych.
Dodajemy pieprz i sól i mieszamy do momentu połączenia składników.
Następnie dodajemy szynkę i ser i znów mieszamy.
Wykładamy formę papilotkami, nakładamy ciasto i pieczemy muffinki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut.
Przygotowujemy dwie miski. W jednej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce mieszamy mleko z olejem i jajkami, a następnie wlewamy składniki mokre do suchych.
Dodajemy pieprz i sól i mieszamy do momentu połączenia składników.
Następnie dodajemy szynkę i ser i znów mieszamy.
Wykładamy formę papilotkami, nakładamy ciasto i pieczemy muffinki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut.