Sposób przygotowania:
Muffinki zakochanych
CIASTO: Masło rozpuszczamy i studzimy. W misce łączymy sypkie składniki (mąka, proszek do pieczenia, kakao). Czekoladę siekamy w kostkę. Jajko wybijamy do miski. Dokładamy cukier oraz cukier waniliowy i ubijamy, aż masa będzie puszysta. Do puszystej dokładamy wymieszane sypkie składniki. Wlewamy mleko oraz tłuszcz. Dokładnie miksujemy. Na koniec wsypujemy pokrojona czekoladę i mieszamy całość. Gotową masę przekładamy do przygotowanych foremek, nakładając do ¾ wysokości. Muffinki pieczemy około 25-30 minut w 180˚C. Gotowe studzimy WYKOŃCZENIE: Ostudzonym babeczkom ścinamy górę i kruszymy ją. Ścięte babeczki smarujemy kremem czekoladowy. Na górę posypujemy pokruszone wierzchy. W środek muf finek wbijamy lizali. Z landrynek wykonujemy listki. Jeśli nie chcą się przylepić najlepiej jeden z ich końców posmarować kremem i dopiero wbić w ciasto. GOTOWE!