MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Muffiny cynamonowo-migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczne muffinki pachnące cynamonem i migdałami.

Muffiny cynamonowo-migdałowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny cynamonowo-migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Muffiny cynamonowo-migdałowe
Masło rozpuszczamy. Jajko sparzamy wrzątkiem i wbijamy do blendera. Dodajemy masło oraz mleko i wszystko miksujemy na puszystą masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem. Powoli dodajemy suche składniki do mokrych ciągle miksując. Gdy masa jest już gładka dodajemy cynamon oraz migdały i jeszcze raz króko miksujemy. Gotową masą wypełniamy umieszczone w foremce do muffinów małe papilotki. Powinno wyjść około szesnastu ciasteczek. Wierzch muffinków posypujemy kilkoma płatkami migdałów i cynamonem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut, aż muffinki lekko się zrumienią.
Muffiny cynamonowo-migdałowe
Rozpuszczamy masło, odmierzamu mleko i mieszamy z jajkiem
Muffiny cynamonowo-migdałowe
Mieszamy cukier, mąkę i proszek do pieczenia
Muffiny cynamonowo-migdałowe
Do masy muffinowej dodajemy cynamon i migdały
Muffiny cynamonowo-migdałowe
Muffinki posypujemy z wierzchu migdałami icynamonem