Sposób przygotowania:
Muffiny jabłkowe
Jabłka myję i obieram ze skórki , wykrawam gniazda nasienne, można je zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lub pokroić w kosteczkę, obie wersje są dobre. Pokrojone jabłuszka można skropić sokiem z cytryny . Jajko mieszam z cukrami , jogurtem i olejem. Przelewam do jabłek, mieszam, następnie dodaję przesianą mąkę z sodą i cynamonem . Łączę wszystkie składniki mieszając łyżką . Ciasto nakładam do foremek silikonowych, nie polecam papilotek , raz w nich upiekłam, więc polecam foremki, papilotki mocno się trzymają babeczek. Muffiny piekę około 30 -35 minut w 160 st C , góra dół ( wyszło mi 18 sztuk, ilość zależy od wielkości foremek)
edytaha
zbysiowa
No tak, są pyszne ;)
kapitan_barbarossa
zbysiowa
Czekam więc na opinię ;)