jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Muffiny chlebowe z warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Muffiny chlebowe z warzywami, doskonała przekąska warzuywna: z cukinią, cebulą, czosnkiem, natką pietruszki.

Muffiny chlebowe z warzywami

Składniki:

Muffiny chlebowe z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Muffiny chlebowe z warzywami
Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmażyć do zeszklenia. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i smażyć jeszcze przez chwilę. Jajka połączyć z mlekiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Mieszać, aż składniki się połączą. Chleb słonecznikowy pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, zalać masą jajeczną i dodać tarty ser oraz podsmażone warzywa. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut. Tak przygotowaną masą napełnić metalową formę na muffiny. Wcześniej posmarować formę odrobiną tłuszczu. Piec około 30 minut w temp. 200 stop. C.