jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Muffiny królewskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Babeczki maślane, orzechowo-kakaowe nadziewane kremem czekoladowym:)

Muffiny królewskie

Składniki:

Muffiny królewskie

 

  • 6 dag masła
  • ¾ szklanki mąki pszennej
  • ¾ szklanki cukru kryształu
  • 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • 1 płaska łyżka kakao
  • 1 kopiasta łyżka zmielonych dowolnych orzechów
  • 8 łyżeczek nutellii lub dowolnego kremu czekoladowego
  • (na około 8 babeczek)

Sposób przygotowania:

Muffiny królewskie
Miękkie masło utrzeć, dodać cukier i nadal ubijać, kolejno wbijać po jednym jaju, po czym wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując, a na koniec do ciasta wsypać kakao, orzechy i wymieszać łyżką.
Do przygotowanych papierowych foremek wkładać po łyżce masy, następnie na masie rozłożyć łyżeczkę kremu czekoladowego (nutellii), a na koniec krem poprzykrywać resztą utartego ciasta .
Wierzch ciasta można posypać odrobiną posiekanych orzechów.
Piec około 25 minut w temperaturze 180°C.