Sposób przygotowania:
Muffiny maślankowe z jabłkami i cynamonem
Masło stopić, przestudzić. Foremkę do babeczek wyłożyć papilotkami. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni z termo obiegiem (180 bez termo obiegu). W jednej misce wymieszać mąkę przesianą z sodą, cukier, cukier wanilinowy i szczyptę soli. Do stopionego masła dodać jajko i maślankę, roztrzepać. Składniki płynne dodać do składników sypkich, wymieszać łyżką. Umyte jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w małą kostkę, wymieszać z dwiema łyżkami cukru trzcinowego i łyżeczką cynamonu, dodać do ciasta. Całość wymieszać. Ciasto rozłożyć do papilotek. Wierzch posypać cukrem trzcinowym i cynamonem.Piec około 20 minut do suchego patyczka. Na kilka minut pozostawić babeczki w foremce, następnie wyjąć i wystudzić na kratce kuchennej.
zewa
edytaha
Hihi, ale wyrzutów sumienia nie mam :)
zbysiowa
edytaha
Ojtam ojtam, nie byłoby tak źle Madziu :)
2milutka
edytaha
No to musisz nadrobić zaległości Agatko :)
reanja
edytaha
Oj pachniało Reniu, aż ślinka ciekła :)